Предоставено от Blogger.

понеделник, 13 септември 2010 г.

Как от губещ да станем печеливш покер играч ?


Може би звучи твърде гръмко и наистина е, но този пост, ако го следвате и не се предавате, ще ви помогне да подобрите играта си и при положение, че сте леко губещ играч, с тези съвети ще започнете да печелите.

Това не са съвети от рода на кои ръце да играете и кои не. Тук ще намерите по различен тип съвети. Това са дългосрочни съвети за подобряване на играта.

1. Първото и най-важно условие за да печелите пари от покер е да сте твърдо решени да успеете. Има една доста известна поговорка и тя гласи: Няма по-трудно нещо от това да изкарваш лесни пари. Що се отнася до играта на покер, съм абсолютно съгласен с нея. Всеки добър играч знае, че пътят към богатството минава през огромен брой загуби. Ако една голяма загуба ви сломява, то какво ще стане след поредица от големи загуби. Ако искате да успеете в покер кариерата си, трябва да сте твърд и непоклатим.

2. Да преживяваш загубите не означава да не ти пука от тях. Всеки добър играч след огромна загуба се опитва да оцени грешките си. Опитва се да стигне до заключение дали е играл добър покер или е бил жертва на собствената си неадекватна игра. Трябва да анализирате адекватно играта си. Не правете грешката на новаците да мислите, че сте най-добрият покер играч на света (дори и наистина да е така). Често виждам хора, които след шоудаун се чудят как съм направил определен кол и ме окачествяват като какво ли не. Същите хора, когато спечеля друг шоудаун се чудят как противникът ми може да е толкова наивен. Истината е че покерът е игра на късмет и не трябва да се съди по преките резултати, а по цялостната стратегия на играча. Тази концепция е твърде сложна за обяснение тук, но по заинтересуваните могат да прочетат книгата Fooled by randomness от N.N. Taleb.

3. Печеливш играч на 5/10 долара не е задължително печеливш на 10/20, както и обратното. Типичните игри които играете и в които сте добри карат самочувствието ви да нараства, но истината е че всяка типична игра е коренно различна от друга. Драматичната разлика става ясна ако разгледаме сит енд го турнири с приятели вкъщи за 20 долара, съпоставени с кеш гейм в казино с блайндове 5/10 долара. Освен силата на ръцете, тези две разновидности нямат почти нищо общо. Ултимативната печеливша стратегия в едната игра, може да ви кара да губите 99% от случаите в другата.

4. Стремете се към подобряване на играта си. Единственият начин от голям губещ да стигнете до голям победител е да преминете през фазите на малко губещ, седящ на нула и малко печелещ играч. Игайте и анализирайте какво сте променили и играете по добре и обратно. Ако губите ужасно много от големите си блъфове, намалете ги, ако печелите ужасно малко от големите си ръце, увеличете блъфовете си и така нататък

5.Знайте с каква загуба да се откажете, а не с каква печалба. Една от най-глупавите грешки които виждам дори и средно добри играчи да правят е мисълта им, оххх трябваше да се откажа когато бях 1000 долара напред, сега съм 500 назад но ще играя до 1000 печалба. Това може да е правилно само и единствено ако играчите на масата ви са рибки, а вие не сте се изнервили от голямата загуба. Ако играчите на масата ви са хищници, а вие сте изпушили тотално от големите загуби е най-добре да прекратите загубите си и да станете без да се мъчите да удвоите последните си 80 долара с ръце като А10 влизайки ол ин.

Вижте още по темата:

Покер правила за стари и нови играчи
Покер термини при online игра 
Как да разчетем жестовете на играчите при игра на покер?
Колко да блъфираме? 
 

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP