Предоставено от Blogger.

сряда, 8 декември 2010 г.

Уникален камион показаха руснацитеКрАЗ-7Э6316
Оказва се че старата съветска автотехника от 1989-а може да бъде на нивото на съвременните всъдеходни камиони. Опитен КрАЗ-7Э6316 Сибир показа пълните си възможности на заводския полигон на КрАЗ. Четириосният камион, чиито пълни характеристики досега не са публикувани в пресата заради предназначението им за служба в ракетните войски на СССР, е бил конструиран навремето в рамките на секретен проект "Откритие". Няколко опитни екземпляра и проектната документация са били пазени в строга тайна, заради специалната поръчка на Министерството на отбраната на СССР.

След разпадането на СССР за машината просто забравили и едва преди две години АвтоКрАЗ възстановил единственият останал в завода образец и попълнил с него музея си. По време на ежегодното автошоу КрАЗ-2010-а в Кременчуг всъдеходът Сибир за пръв път показа своите възможности на заводския полигон пред руски и чуждестранни журналисти.

Четириосният гигант, както и преди 21 години, скача от трамплин, върви с вратите напред, изкачва 40-градусов наклон от място и преодолява вертикални препятствия с височина по метър.
Вижте още по темата:
СЕКРЕТНИ ОБЕКТИ НА СССР ЧАСТ 1- подземна база в Балаквала
СЕКРЕТНИ ОБЕКТИ НА СССР ЧАСТ 2 - Тайното метро в Москва
СЕКРЕТНИ ОБЕКТИ НА СССР ЧАСТ 3- Ядреният полигон в Тоцкое
СЕКРЕТНИ ОБЕКТИ НА СССР ЧАСТ 4 - засекретеният град Межгорие
СЕКРЕТНИ ОБЕКТИ НА СССР ЧАСТ 5- дупката на полуостров Кола
Семипалатинск- най -секретния ядрен проект на СССР 
Биологичното гробище на СССР - остров Возрождение
Антонов 225 - най- големият самолет в света 
бутон за сайт

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP