Предоставено от Blogger.

сряда, 28 септември 2011 г.

Facebook следи всеки сайт, който посещаваме

Facebook най- накрая си призна, че наблюдава и следи всяка страница в интернет, която потребителите посещават, дори когато те са излезли от социалната мрежа.
Много хора смятат, че Facebook спира да ги наблюдава, когато излязат от сайта, но блогъри установиха, че това не е точно така. В действителност към сървърите на социалната мрежа най-редовно се изпращат данни. Те се използват от Facebook да печели милиарди долари всяка година от реклама, тъй като подобна информация е изключително ценна.

Практиките на сайта, който има над 770 милиона потребители, бяха разкрити от австралийския блогър Ник Кабрилович и предизвикаха повече от гневна реакция в интернет пространството. Австралиецът открил, че когато посетим Facebook, сайтът автоматично поставя файлове, по- известни като "бисквитки" на компютъра ви, които следят какви сайтове посещавате. Някои "бисквитки" остават на компютъра ви дори, когато излезете от социалната мрежа и изпращат информация, когато посетите сайт, свързан с Facebook.

Данните, които се изпращат, са IP адресът и информация за това какви сайтове сте разглеждали. Това е поредният скандал, в който е замесено името на социалната мрежа. Преди време тя беше критикувана заради пускането на stalker button, който позволява на потребителите да следят всяко движение на друг човек в списък от хора, който постоянно се обновява.
Вижте още по темата:
бутон за сайт

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP