Предоставено от Blogger.

вторник, 20 март 2012 г.

Менгеле и "градът на близнаците"

Менгеле
Кандидо Годой е град с малко над 7 000 жители, разположено в южната част на Бразилия близо до границата с Парагвай. Градчето придобива изненадваща известност с големия си брой близнаци. Учените винаги са се удивлявали на факта, че всяко пето раждане в Кандидо Годои завършва с близнаци, докато нормалното съотношение е 1:80. В началото на главната улица дори има плакат с надпис :"Градът на близнаците". Другият фрапиращ факт идва от това, че всички близнаци са блондини със сини очи. В това няма нищо странно, пише в статията си в-к "La Repubblica", ако се има предвид, че градчето е основано от немски имигранти.

 Аржентинският историк Хорхе Камараса има теория и е на път да разкрие тайната на близнаците: пръст в това необичайно често явление най- вероятно има Йозеф Менгеле, нацистки престъпник, който след безумните си експерименти в концлагера в Освиенцим бяга отначало в Буенос Айрес, после в Парагвай, а накрая на юг в Бразилия, където и умира през 1979 година.

Наскоро Камараса публикува книгата си: "Менгеле, ангелът на смъртта в Южна Америка". В нея той твърди, че през 60-те години Менгеле е превърнал Кандидо Годои в своя " лаборатория", където е продължавал експериментите си по изкуствено оплождане и раждане на близнаци, започнати още в концлагера. Според проучванията на историка, Менгеле се е появил за пръв път в градчето в началото на 60-те и се е представил за ветеринар. По- късно обаче станало ясно, че той може да лекува и хора. Особен интерес проявявал към жените, внимателно следил протичането на бременността и давал на пациентките си нови лекарства.

Според Камараса, единствено присъствието на Менгеле може да обясни загадката на честото раждане на близнаци. В книгата си Камараса възстановява цялата история от пребиваването на Менгеле в Латинска Америка на базата на свидетелства от хора, които са го познавали и от тетрадки и дневници на самия Ангел на смъртта. Ученият предполага, че Менгеле е искал да превърне Кандидо Годои в идеалния " арийски град".

Вижте още:
Долината на смъртта- уранов лагер от 1945 год. в далечния Сибир
Маршал Победа- Героят на СССР Маршал Георги Жуков 
Морозов- митологизираното дете жертва на Сталинисткият режим 
Стаханов - поредната рожба на комунистическата пропаганда 
Операция "Буря 333"- 43-те минути , които решават съдбата на СССР и Афганистан

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | The Blog Full of Games

Back to TOP